Neverending Texts

OVER MIJ

Ik ben Annelieke en ik ben 28 jaar oud. Je vindt mij meestal met mijn neus in een leesboek of achter mijn laptop, bezig met schrijven. Ik woon samen met mijn vriend en hond in Vught (naast Den Bosch), hier heb ik ook mijn kantoor aan huis. Regelmatig vind je mij ook aan het werk in de bibliotheek of op diverse flexplekken.

 

In 2019 begon het ondernemerschap bij mij te kriebelen en schreef ik mij in bij de KVK. Vanaf dat moment begon mijn avontuur als zelfstandig ondernemer. Ik ben begonnen met schrijven en redigeren voor diverse opdrachtgevers: van patiëntenvereniging tot schoonheidssalon en uitgeverij. Inmiddels houd ik mij voornamelijk bezig met de redactie van manuscripten, voor zowel uitgeverijen als auteurs die hun boek uitgeven in eigen beheer.

 

Het boekenvak fascineert mij al mijn hele leven en ik doe dan ook niets liever dan met boeken bezig zijn. Het is voor mij een droom die uitkomt: mijn werk maken van mijn grootste passie!

ANNELIEKE HEPPENHUIS

Redacteur & tekstschrijver

Mijn carrière in het kort

  • Als kind verslond ik al boeken. Favoriete kinderboek: Roverandom van J.R.R. Tolkien
  • Tijdens mij studie ontdekte ik het boekenvak! Ik deed een master moderne letterkunde (vergelijkbaar met literatuurwetenschappen) in Nijmegen.
  • Gedurende deze master liep ik stage bij Unieboek | Het Spectrum en maakte ik voor het eerst kennis met redigeren.
  • Tijdens en na mijn studie werkte ik in twee verschillende boekhandels waar ik dagelijks bezig was met lezen, het verkopen van boeken, het inkopen van nieuwe boeken en… nog meer lezen.
  • Ik besloot om zelf ook te gaan schrijven: twee jaar lang werkte ik op de tekstredactie bij Social Deal, waar ik commerciële teksten leerde schrijven.
  • Het boekenvak bleef kriebelen en naast mijn baan in loondienst besloot ik om mijn eigen webshop in tweedehands boeken op te zetten én schreef ik recensies voor online boekenplatform Hebban.
  • Om mijn kennis van online teksten te vergroten volgde ik de cursus 'Keihard groeien met SEO' van Xplore Online.
  • In december 2020 besloot ik om fulltime te gaan ondernemen als tekstschrijver & redacteur. Dit was het begin van Neverending Texts!
  • Begin 2021 startte ik met de cursus ‘Corrigeren voor uitgeverijen’ bij Chinouk Thijssen, om mij beter te verdiepen in het vakgebied. 
  • Op dit moment schrijf ik teksten voor verschillende opdrachtgevers, redigeer en corrigeer ik voor diverse uitgeverijen en begeleid ik auteurs bij het uitgeven van hun eigen boek.


Neverending Texts

Goede vrienden, goede boeken en een slaperig geweten: dat is het ideale leven


- Mark Twain

Waarom ik doe wat ik doe


Toen ik begon met redigeren voor auteurs die hun boek wilden uitgeven in eigen beheer, kwam ik erachter dat veel van hen helemaal geen idee hadden wat er allemaal kwam kijken bij het uitgeven van een boek. Ik realiseerde mij dat ik veel kennis in huis heb over het boekenvak: kennis die ik graag wil delen!

 

Ik geloof er namelijk in dat ieder verhaal het verdient om gelezen te worden. En nee: ik denk niet dat iedereen in staat is om een goed boek te schrijven. Maar ik geloof wel dat er heel veel goede schrijvers zijn die al een fantastisch boek hebben geschreven. Ik wil ze helpen bij het uitgeven ervan en er zo voor zorgen dat er nog meer bijzondere boeken verschijnen die de moeite waard zijn om te lezen!

Eén boek lezen is hetzelfde als één chipje eten


- Diane Duane,

So You Want to Be a Wizard