Neverending Texts

WERK MET MIJ

Ligt jouw boek straks op tafel bij jouw favoriete boekhandel?

Herken jij jezelf in een of meerdere van onderstaande punten?

Je manuscript ligt al weken klaar op de plank, te wachten op een volgende stap.

Je bent al afgewezen door meerdere uitgeverijen en hebt nu besloten om het heft in eigen handen te nemen: je gaat je boek zelf uitgeven.

Je hebt geen idee wat er allemaal komt kijken bij het zelf uitgeven van een boek.

Je hebt je manuscript al naar verschillende proeflezers gestuurd, maar tot je frustratie krijg je weinig feedback en weinig concrete tips.

Je bent op zoek naar een kritische lezer die weet hoe een goed boek in elkaar moet zitten.

Je kunt goed schrijven, maar bent zo lang bezig geweest met je eigen boek dat je blind bent geworden voor je eigen tekst. Een paar extra ogen kun je goed gebruiken.

Wordt jouw verhaal straks eindelijk gelezen?

Met een beetje hulp kan dat!

Geef je boek uit in eigen beheer, met de ondersteuning van een professional. Het voordeel van uitgeven in eigen beheer is dat jij alle beslissingen rondom jouw boek zelf kunt maken. Jij hebt de volledige controle over het hele proces. Daarbij is ook alle winst helemaal voor jou: je hoeft niets te delen met andere partijen.

 

Wat als je straks jouw manuscript in boekvorm in handen hebt, en er ook nog eens geld mee gaat verdienen?

Als er een boek is dat je wilt lezen, maar het is nog niet geschreven, dan moet je het zelf schrijven


Toni Morrison

Na onze samenwerking...

is jouw boek klaar om gedrukt te worden! Jij hebt een foutloos, geprofessionaliseerd manuscript in handen. Bovendien heb je een achterflaptekst geschreven, een persbericht klaarliggen en weet je wat je moet doen om jouw boek in de boekhandels te krijgen. Je hebt alles in huis om van jouw boek een succes te maken.

 

Jouw droom komt uit: je bent een gepubliceerd schrijver!

Diensten en prijzenHOE GA IK TE WERK?

Als wij gaan samenwerken wil ik je eerst graag leren kennen! We starten dan ook altijd met een (digitaal) kopje koffie. Ik kan je dan uitleggen hoe ik te werk ga en jij vertelt mij wat je verwachtingen zijn bij onze samenwerking.


Bekijk hiernaast wat ik voor je kan betekenen en klik op de link voor meer informatie! 

Beste Annelieke, wat onwijs om jou nu mijn debuutroman in handen te mogen geven. Zonder jou was het me niet gelukt! Heel veel dank voor jouw redigeer- en correctiewerk. Voor al jouw advies en de vele keren dat je met me meedacht en mij steunde. Op naar deel 2!

Mirella Schaperkotter – auteur van De Satori Springer

Wie ben ik?

Annelieke Heppenhuis

Ik ben Annelieke, 28 jaar en freelance redacteur. Ik ben de eigenaar van Neverending Texts én van de webshop Neverending Books. Met deze twee bedrijven kan ik me beroepsmatig met mijn grootste passie bezighouden: boeken!

 

Ben jij op zoek naar iemand die jouw manuscript redigeert, met je meedenkt over het uitgeefproces en ook nog eens heel enthousiast is om jouw boek te mogen lezen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Wat kost het om een boek uit te geven in eigen beheer?


De kosten voor het uitgeven van een boek in eigen beheer zijn afhankelijk van het aantal woorden van je manuscript én van hoeveel je zelf doet of uitbesteedt. Je leest hierboven wat ik vraag voor redactie en correctie. Wat de opmaak van je boek kost is natuurlijk afhankelijk van de vormgever, maar je kunt denken aan zo’n €2,- per pagina. Voor een omslag ontworpen door een grafisch vormgever kun je aan zo’n €350,- denken. En dan heb je natuurlijk nog de drukkosten (als je een papieren boek gaat uitgeven). Dit hangt heel erg af van het formaat van je boek, het soort omslag, het materiaal, maar ook de grootte van de oplage. Over het algemeen geldt: hoe meer boeken je laat drukken, hoe goedkoper de prijs per boek wordt. Houd ook rekening met extra kosten zoals het (laten) schrijven van een persbericht, gratis leesexemplaren die je wilt opsturen en natuurlijk verkoop- en marketingkosten.

Hoelang duurt het voordat mijn boek geredigeerd is?


Dit is afhankelijk van de lengte van jouw manuscript én van de afspraken die wij samen maken. Normaal gesproken probeer ik iedere week een aantal hoofdstukken aan te leveren. Als je het fijn vindt kunnen we ook een deadline afspreken: een dag waarop jij je hele manuscript nagekeken terug wilt hebben. Voor een gemiddeld boek van 60.000 woorden kun je uitgaan van ongeveer een maand redigeertijd. Bij het redigeren ben ik soms ook afhankelijk van jou: als ik vragen heb of er stukken herschreven moeten worden, moet ik soms even wachten op antwoord voordat ik verder kan.

Ik vind het spannend om te investeren in mijn boek. Hoe weet ik of het succesvol wordt?


Het is logisch dat je het spannend vindt om te investeren. Met mijn hulp weet je zeker dat jouw boek er professioneel uitziet, je tekst vlot leest en foutloos is, en dat je alle handvatten krijgt om er een succes van te maken. Maar dit betekent niet dat jij er zelf niks meer voor hoeft te doen: een boek, hoe goed het ook is, verkoopt niet vanzelf. Gelukkig zijn er veel manieren om bij te dragen aan de verkoop, uiteraard adviseer ik je daarover. Er zijn veel auteurs zeer succesvol geweest met het uitgeven van hun boek in eigen beheer. Denk bijvoorbeeld aan Paulien Cornelisse en Tommy Wieringa. Maar ook als je het minder groots wilt aanpakken zijn er genoeg mogelijkheden. Bedenk ook vooral goed: wanneer is je boek voor jou succesvol? Is dit bij de verkoop van een X aantal boeken, is dit bij het terugverdienen van de kosten die je gemaakt hebt, of is dit als jouw boek op de plank ligt in de lokale boekhandel?

Veelgestelde vragen