Neverending Texts

Redactie & eindcorrectie


Laat jouw hele manucript redigeren en kies er ook voor om de eindcorrectie uit handen te geven voordat jouw boek naar de drukker gaat. 


Hoe werkt het?

Lees hier hoe het redactieproces in zijn werk gaat. Na de redactieronde wordt jouw tekst opgemaakt in een pdf-bestand (meestal gebeurt dit via InDesign). Je kunt dit zelf doen of laten doen door een vormgever.


1. Nadat je boek is opgemaakt in pdf-vorm is het belangrijk om nog een laatste correctieronde te doen, om te controleren of er echt geen foutjes meer in staan en om te controleren of er geen nieuwe fouten zijn ingeslopen tijdens het opmaken. Dit kun je zelf doen, maar je kunt het ook door mij laten doen. Je levert je manuscript dan in een pdf bij me aan.


2. Ik kijk het opgemaakte bestand nog eens grondig na. Daarbij check ik de tekst nogmaals op taal- en spelfouten en controleer ik de opmaak. Ik kijk of er geen rare afbrekingen op de verkeerde plaats staan, of de hoofdstukindeling klopt, of het aantal pagina’s klopt, noem maar op.


3. Ik lever het bestand inclusief correcties weer bij je aan. Jij kunt dit dan weer doorsturen naar je vormgever (of je doet het zelf), die de correcties zal verwerken en een drukklaar bestand voor je opmaakt.


Tip: heb je hulp nodig bij de opmaak van je boek? Laat het me weten, ik kan je in contact brengen met een vormgever die bij jou past.


Pakketprijs redactie + eindcorrectie: €250,- voor de eerste 2500 woorden, daarna €0,0185 per woord (exclusief btw)